AvalehtKarjääriabi Värbamine Kuidas koostada koka tööpakkumist? (+ NÄIDIS)
 

Kuidas koostada koka tööpakkumist? (+ NÄIDIS)

Kuidas koostada koka tööpakkumist? (+ NÄIDIS)

Öeldakse, et köök ilma kokata on lihtsalt ruum rohkete pottide-pannidega. Selleks, et leida üles kokk, kes saadaks köögist välja maitsvaid roogasid ja hoiaks söögikoha mainet väärikal tasemel, tasub tööpakkumise koostamisel võtta aega ja mõelda korralikult läbi, mida sinna kirjutada. Selleks, et tekiks mõtteid, jagame Sinuga küsimusi, millest tööpakkumise koostamisel lähtuda.

Lisanipp kandideerijate arvu suurendamiseks:
Ära lae tööpakkumist üles pildifailina, kuna nii väheneb töökuulutuse vaatamiste arv 51%. Väiksem vaatamiste arv tuleneb sellest, kuidas töövõtja tööpakkumiseni jõuab. Peamiselt otsitakse tööpakkumist tööportaali esilehel oleva otsingumootori abil või luuakse endale otsiagent, mis saadab värskeid tööpakkumisi kasutaja e-postile. Pildifailil olevat teksti ja sinna kirjutatud märksõnu ei suuda otsingumootorid ega otsiagent lugeda ning seepärast väheneb märkimisväärselt tööpakkumiste vaatamiste arv.

Veelgi enam, kasvamas on nutiseadmetega tööpakkumiste sirvimine ja tasub mõelda sellele, et pildifailil olev tekst on nutitelefonis lugemiseks liiga väike. Tekstiformaadis koostatud tööpakkumine muudab aga nutitelefonis automaatselt kuju ja muutub kenasti loetavaks. Seepärast soovitame kujundamise asemel pöörata suuremat rõhku sisu- ja tekstiloomele ning õigetele märksõnadele!

„Töö kirjeldus”

• Millised saavad olema koka tööülesanded?
Kas tegemist on peakoka, koka või hoopis abikokaga? Milles töö tegelikult seisneb – kas vaid toidu valmistamises (külm söök, kuum söök?) või tuleb näiteks tellida ka toiduaineid, osaleda inventuurides, korraldada uute kokkade väljaõpet või koostada menüüsid? Koka ametit võiks võrrelda mitmekihilise võileivatordiga – oleks hea, kui kõik olulised „kihid“ saaksid ikka tööpakkumisel kajastatud.

“Nõudmised kandidaadile”

• Millised keeleoskused on töö tegemiseks vajalikud? 
Mõni kokk peab hakkama saama eesti, mõni vene, mõni hoopis prantsuse keelega. Seetõttu oleks väga mõistlik juba tööpakkumise koostamisel vastata küsimusele, mis keeli kokal siis ikkagi tarvis on osata.
• Kas on vajalik varasem töökogemus sarnasel ametikohal? 
Mõnes restoranis võib kokaks saada suur toidusõber, kes pole kordagi koduköögist väljaspool süüa valmistanud. Teises kohas aga loeb aastatepikkune kogemus – kui see on nii, siis tasub tööpakkumisse kirjutada, et eelnev töökogemus on kohustuslik.

“Ettevõte pakub”

• Milline on tööaeg ja -koht?
Koka amet võib tähendada seda, et iga päev on vaja enne päikesetõusu juba ametis olla, et hommikusöögiks kõik valmis saada, aga ka seda, et tuleb töötada hiliste õhtutundideni, nädalapäevast olenemata. Kui tegu on näiteks lõunarestoraniga, mis avatud vaid tööpäevadel, võib see osutuda väga oluliseks argumendiks mõne kandideerija jaoks.

• Milline on pakutav palganumber?
Kui ettevõte suudab pakkuda väärikat töötasu ega pelga seda avaldada, soovitame kindlasti palganumber tööpakkumisel kuvada. Kui aga ei saa või ei taha üht konkreetset numbrit välja tuua, siis miks mitte lisada kuulutusse hoopis palgavahemik või minimaalselt pakutava palga suurus?

• Milline on ettevõtte motivatsioonipakett?
Mis teeb Sinu ettevõttest suurepärase tööandja? Räägi kindlasti oma motivatsioonipaketist juba ka tööpakkumisel! Sporditoetused, lisapuhkus, ühisüritused, igakuised koolitused?

• Millised on arengu- ja karjäärivõimalused?
Anna kuulutuses teada, millised on võimalused ettevõttesiseselt karjääri teha. Kui ettevõttes on palju töötajaid, kes on alustanud näiteks kokaabina ja liikunud edasi kokaametisse, võiksid selle kindlasti tööpakkumisse ka kirja panna!

Miks on oluline ettevõttest kirjutada?

Selleks, et potentsiaalse tulevase töökaaslase tähelepanu võita, võiksid kirja panna, mille poolest Sinu ettevõte peaks olema just see koht, kuhu kandideerida. Olete võitnud toitlustusvaldkonnas olulisi auhindu? Peate end teatud valdkonnas parimaks söögikohaks? Olete suur või väike ettevõte?

Koka tööpakkumise näidis:

Ametinimetus:
Kokk

Töö kirjeldus:
- päevapakkumiste ettevalmistamine,
- vastavalt tellimustele toitude valmistamine (a la carte),
- toitude nõuetekohane serveerimine,
- hügieeninõuete ja puhtuse tagamine köögis.

Nõudmised kandidaadile:
- hea eesti keele oskus,
- varasem töökogemus kokana,
- valmisolek töötada graafiku alusel.

Ettevõte pakub:
- töökohta Tartu kesklinnas,
- tööd graafiku alusel (pikk ja lühike nädal),
- 7 päeva lisapuhkust aastas,
- haigusepäevade kompenseerimist alates esimesest haiguspäevast,
- massaaži- ja spordikompensatsiooni (kuni 40 EUR/ kuu),
- võimalust osaleda uute menüüde koostamise protsessis,
- sinu oskustele ja kogemustele vastavat töötasu (alates 1500 EUR/ neto).

Ettevõttest:
Restoran Kirss on pereärist alguse saanud kohtumispaik Tartu kesklinnas, kus pakutakse hooajalisi ja värskeid roogasid ning kust leiab meie arvates linna parimaid smuutisid ja marjakooke! Meie meeskond on väike (hetkel 7 inimest), aga tubli – teeme üheskoos tööd selle nimel, et külastajad astuksid uksest välja, naeratused näol ja kõhud täis ning et nad leiaks tee ikka ja jälle meie juurde tagasi.

 
Hinda artiklit:
Vastuseid kokku: 2  |  Keskmine hinne: 4.5
Hinda:
         

Lisa kommentaar
* Nimi
* E-post
* Tekst

Artiklite otsing