2023-08-23 14:48:55

Andmeajakirjanik

CVKeskus.ee klient

Töö kirjeldus

Äripäev otsib ajakirjanikku, kes leiab andmete tagant üles põnevad lood ning tahab kirjutada neist särtsakaid uudiseid ning uurimusi, mis oleksid väärt Bonnieri preemiat.

Miks on ühte pealinna põiktänava lobudikku sisse kirjutatud sadu välismaa firmasid? Millised Eesti firmad ajavad praegu salaja äri Venemaaga ja miks? Kes on Eesti kõige rikkam ettevõtja? Kes on tegelikult Eesti suurim otsustaja? Millise petuskeemi on üles ehitanud vastuoluline ärimees? Äripäeva andmeajakirjanik oskab küsida kriitilisi küsimusi, jõuda andmete abil vastusteni ning need ise ja koostöös teiste ajakirjanikega kirja panna.

.

Ootused kandidaadile

Äripäeva andmeajakirjanik on võimeline juhtima protsesse ja inimesi. Näiteks vastutab ta Äripäeva Rikaste TOPi sisu ja avaldamise eest. Ajakirjanduskogemus tuleb kasuks, kuid sa ei pea olema töötanud ajakirjanikuna: kõige tähtsam on oskus leida numbritest üles põnevad lood. Olulised on hea aja planeerimise oskus ning entusiastlikkus.

 

Kui soovid astuda karjääris sammu edasi, saada oma CV. Samuti vasta vabas vormis ühele küsimusele: Millisele küsimusele tahaksid andmeajakirjanikuna praegu vastust otsida? Palun sõnasta loo hüpotees.

Ootame sinu CVd ja vastust küsimusele hiljemalt 2. maiks.

Ettevõte pakub

Äripäeva lugejad on Eesti mõjukaimad inimesed, mis annab väljaande ajakirjaniku tööle ja sõnale suure kaalu. Äripäeva toimetuse ajakirjanikud saavad kasutada paljude võimalustega Äripäeva Infopanka, mis avab Eesti äride ja ettevõtjate kohta pildi täiesti uue nurga alt. Äripäev teab, et pakkuda tuleb töötasu, millega oleks võimalik hästi ära elada, aga teab ka seda, et ainult rahast ei piisa, et tööl oleks hea.