2023-08-23 14:48:55

RAHANDUSTALITUSE DIREKTOR (Eesti Alalises Esinduses Brüsselis)

CVKeskus.ee klient

Töö kirjeldus

Ametikoha eesmärgiks on tagada Rahandusministeeriumi vastutusvaldkondades Eesti huvide ja seisukohtade koordineeritud esindatus EL otsustusprotsessis ning Eesti EL nõukogu eesistumise ettevalmistamine ja läbiviimine. Valdkondlikult on ametikoha keskmes EL makromajanduspoliitika alase koostöö, stabiilsuse ja kasvu pakti ning euroala strateegilise arengu küsimused. Talituse direktor on erialadiplomaat välisteenistuse seaduse mõistes. Esmaseks lähetusperioodi pikkuseks on 2 aastat, mida võidakse pikendada veel 2 aasta võrra. Ametikohale asumise aeg on september 2016.


Tööülesanded:

{li}AEELi rahandustalituse töö korraldamine ja koordineerimine, et toetada nõukogu töögruppide ja majandus-rahanduskomitee töö tulemuste kooskõlaline menetlus COREPER-is, ECOFIN-is ja teiste nõukogu koosseisude raames.
{li}EL nõukogu eesistumise ajal juhatab rahandustalituse direktor nõukogu finantsnõunike töögruppi ja vajadusel ka muid valdkonnaga seotud töögruppe.
{li}EL Nõukogu ja Euroopa Komisjoni töörühmade koosolekute ettevalmistus: koosoleku materjalide läbitöötamine, seisukohtade läbirääkimine ekspertidega, nõukogu toimumise ajal läbirääkimiste toetamine kaitsmaks Eesti seisukohti.
{li}EL makromajanduspoliitikate alase koostöö, sh EL 2020 strateegia, stabiilsuse ja kasvu pakti ning statistika valdkonnas otsustusprotsessi terviklik jälgimine ning vastava informatsiooni edastamine Eestisse. Eesti seisukohtade edastamine Euroopa Liidu vastavatele institutsioonidele.
{li}Suhtlemine ja infovahetus EL Nõukogu ja Euroopa Komisjoni sekretariaadi ja liikmesriikide ametnike ja huvigruppide esindajatega.
{li}Rahandusministeeriumi (juhtkonna) regulaarne teavitamine EL arengutest.
 

Ootused kandidaadile


{li}Vähemalt 5-aastane edukas töökogemus makromajanduse, eelarvepoliitika, rahanduse  või välissuhtlemise valdkonnas ning  kolmeaastane inimeste ja/või projektide juhtimise kogemus.
{li}Magistrikraad või sellega võrdsustatud kvalifikatsioon, soovitavalt majanduse,  õiguse või avaliku halduse erialal.
{li}Eesti keele oskus C1 tasemel, inglise keele oskus vähemalt B2 ja teise EL ametliku keele oskus vähemalt B1 tasemel.
{li}Väga head teadmised Euroopa Liidu institutsioonidest ning -õigussüsteemist.
{li}Otsustus- ja vastutusvõime, väga hea suhtlemis- ja läbirääkimisoskus, algatusvõime, oskus kontakte luua ja neid hoida.
{li}Juurdepääsuõigust piiratud tasemega riigisaladusele või piirangute puudumist selle saamiseks.
 

Ettevõte pakub

-

Lisainfo


Kandideerimiseks palume saata hiljemalt 22. maiks 2016:
• avaldus;
• CV;
• haridust tõendava dokumendi koopia.
 
Dokumendid palume saata Rahandusministeeriumi personaliosakonda aadressil cv[at]fin.ee. Lisainfo: Andres Kuningas (tel 6 113 759) või Marge Dubrovkin (6 113 278).