2023-08-23 14:48:55

Kuidas koostada sekretär-juhiabi tööpakkumist? (+ NÄIDIS)

05.04.2018

Kuidas leida üles see tubli abiline, ilma kelleta kontoritööd enam ettegi ei kujuta?

Sekretär, juhiabi, assistent, asjaajaja, bürooassistent, büroojuht – heal ametil mitu nime! Kuidas leida üles see tubli abiline, ilma kelleta kontoritööd enam ettegi ei kujuta? Üldiselt saavad sekretär-juhiabi konkursid rohkelt tähelepanu ja laekub hulganisti CV-sid. See aga ei tähenda, et kõik kandideerijad oleksid ka sobivad kandidaadid. Kuidas koostada sekretär-juhiabi tööpakkumist, mis kõnetaks võimalikult täpselt sobivat sihtrühma?

Lisanipp kandideerijate arvu suurendamiseks:
Ära lae tööpakkumist üles pildifailina, kuna nii väheneb töökuulutuse vaatamiste arv 51%. Väiksem vaatamiste arv tuleneb sellest, kuidas töövõtja tööpakkumiseni jõuab. Peamiselt otsitakse tööpakkumist tööportaali esilehel oleva otsingumootori abil või luuakse endale otsiagent, mis saadab värskeid tööpakkumisi kasutaja e-postile. Pildifailil olevat teksti ja sinna kirjutatud märksõnu ei suuda otsingumootorid ega otsiagent lugeda ning seepärast väheneb märkimisväärselt tööpakkumiste vaatamiste arv.

Veelgi enam, kasvamas on nutiseadmetega tööpakkumiste sirvimine ja tasub mõelda sellele, et pildifailil olev tekst on nutitelefonis lugemiseks liiga väike. Tekstiformaadis koostatud tööpakkumine muudab aga nutitelefonis automaatselt kuju ja muutub kenasti loetavaks. Seepärast soovitame kujundamise asemel pöörata suuremat rõhku sisu- ja tekstiloomele ning õigetele märksõnadele!

„Töö kirjeldus”

• Millised saavad olema tööülesanded? See ametikoht võib tähendada kõike alates e-kirjadele ja telefonidele vastamisest otsese ülemuse iganädalaste reiside koostamiseni välja. Miks mitte juba alguses kirjeldada, millise iseloomuga saavad tööülesanded olema?

• Kui suur on meeskond, keda sekretär-juhiabi assisteerima hakkab?

“Nõudmised kandidaadile”

• Millised keeleoskused on töö tegemiseks vajalikud?
• Kas varasem töökogemus sarnasel ametikohal on kohustuslik?
• Millised oskused aitavad antud ametikohal väga hästi hakkama saada?


“Ettevõte pakub”

• Milline on tööaeg ja -koht? Võiks eeldada, et töö toimub tavapärastel kontoritundidel, kuid tegelikult võib assistendi töö hõlmata ka igakuiseid õhtuste ürituste korraldamisi (ja nendel osalemist) või mistahes ajal ettevõtte klientidele lennujaama vastu minemist. Tööajast ja -kohast on kindlasti oluline rääkida juba kuulutuses, sest võib-olla ei sobigi töö ebaregulaarsetel kellaaegadel või hoopis vastupidi äärmiselt paindumatu tööaeg igale kandideerinule.

• Milline on pakutav palganumber? Kui ei taha või ei saa üht konkreetset numbrit välja tuua, siis miks mitte lisada kuulutusse palgavahemik või minimaalne pakutav palk?

• Milline on ettevõtte motivatsioonipakett? Tööandja peaks mõtlema, milline on pakutav motivatsioonipakett ja kas see on üldse kooskõlas tööturul olevate tööotsijate ootustega. Üha tähtsamaks on muutunud võimalus kaasa rääkida tööaja ja -koha osas, samuti hinnatakse kõrgelt töötajate vajadustele mõtlemist kontorilahenduste loomisel ning miks ka mitte lemmikloomade lubamist kontoris.

• Millised on arengu- ja karjäärivõimalused? Anna kuulutuses teada, millised on võimalused ettevõttesiseselt karjääri teha, kuidas toetatakse töötajate enesearengut, milliseid eneseteostusevõimalusi antud ametikoht pakub.

Miks on oluline ettevõttest kirjutada?

Selleks, et potentsiaalne tulevane töötaja saaks otsustada, kas ettevõtte tegutsemisvaldkond sobib tema väärtushinnangutega või kas tegu on tema jaoks piisavalt suure või väikese ettevõttega, võiks alati lühidalt kirjeldada, missuguse ettevõttega on tegu:
• Mis valdkonnas ettevõte tegutseb?
• Kas tegemist on väikese või suure ettevõttega?
• Kui palju on ettevõttes töötajaid?
• Missugused on ettevõtte väärtused, millest igapäevatöös lähtutakse?
• Kuidas töötajaid motiveeritakse?  

Sekretär-juhiabi tööpakkumise näidis:

Ametinimetus:
Sekretär-juhiabi

Töö kirjeldus:
- kontori administreerimine (bürootööks vajalike vahendite tellimine),
- infoliikumise korraldamine (üldtelefonile ja e-kirjadele vastamine),
- ettevõtte külaliste vastuvõtmine,
- dokumendihaldus ja arvete koostamine,
- stabiilne tööaeg esmaspäevast reedeni (08:30 – 17:00).

Nõudmised kandidaadile:
- eesti ja inglise keele oskus väga heal tasemel,
- autojuhilubade olemasolu (töö ei eelda isikliku auto kasutamist, olemas on tööauto),
- varasem töökogemus sarnasel ametikohal või kiire õppimisvõime,
- tähelepanelikkus, sõbralikkus, täpsus, kohusetundlikkus.

Ettevõte pakub:
- töökogemust väiksemas ettevõttes, kus on töötajaid kokku 14,
- vaheldusrikkaid tööülesandeid ja võimalust pidevalt oma oskusi arendada,
- täiendkoolitusi (näiteks arvutikasutus, personalitarkvara, müük, tootmine),
- tööd meeskonnas, kus rõõmustatakse koos õnnestumiste üle ja ollakse üksteisele abiks keeruliste ülesannete lahendamisel,
- Sinu oskustele ja kogemustele vastavat töötasu (alates 1200 EUR/ neto),
- võimalust liikuda edasi müügi- või ostuosakonda.

Ettevõttest:
Terve Pea OÜ on Eesti ettevõte, mis sai alguse kolme trikiratturi soovist tuua turule unikaalsed kiivrid, mida toodetakse vastavalt klientide soovidele. Meie tootevalikus on 18 mudelit, mida saame toota kõikides värvitoonides ja mustrites. Meie ambitsiooniks on olla kahe aasta pärast tuntud tegijad ka Lätis ja Leedus – arenemis- ja karjäärivõimalustel on piiriks vaid Sinu enda võimekus ja teotahe. Enne CV saatmist vaata ka meie Facebooki lehekülge Terve Pea – kui leiad, et tahaksid meie ettevõtmises kaasa lüüa, jääme ootama Sinu sooviavaldust! Kandideeri kasvõi video-CV-ga! Suhtlemiseni!

Loe ka: 9 väljendit, mida tööpakkumise loomisel vältida