2023-08-23 14:48:55

Eesti ihaldusväärseim tööandja 2018

30.01.2018

Eesti ihaldusväärseim tööandja 2018

Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust selgusid Eesti töötajate poolt armastatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased enim töötada sooviksid.
Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks valisid töövõtjad Eesti Energia. Teise koha Eesti ihaldusväärseimate tööandjate edetabelis haaras Telia Eesti AS ja kolmandaks tõusis Skype Technologies OÜ, kes möödus 2017. aastal kolmandale kohale tulnud ettevõttest Swedbank AS.

Nooremate kui 35-aastaste töövõtjate seas võttis atraktiivseima tööandja tiitli tänavu Eesti Energialt üle Skype Technologies OÜ.

„Eesti Energia valisid töövõtjad ihaldusväärseks tööandjaks, kuna vastajad leidsid, et töötajad on ettevõttes hästi tasustatud, neil on seal head karjäärivõimalused ja töötajatele on usaldatud suur vastutus. Lisaks toodi oluliste omadustena välja ka tööandja ausust, head mainet ja võimalust viia ellu olulist missiooni,“ ütles CV Keskuse Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

„Ettevõtte kuvand algab eelkõige inimestest, kes meil töötavad – nemad peegeldavad väljapoole põhjuseid, mis muudavad tööandja atraktiivseks. Meil töötavad oma valdkonna tipud - parimad geoloogid, finantsistid, energeetikud, programmeerijad, IT arhitektid, markšeiderid jt. ,“ kommenteeris uuringu tulemusi Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. „Eesti Energias on igal töötajal võimalus maksimaalselt panustada ja ise areneda. Samuti on meie töötajate pingutusel oluline mõju. Hindame igaühe panust kõrgelt. Oleme teadvustanud, et vajame parimaid juhte ja spetsialiste mitmetes valdkondades ning pingutame nende inimeste leidmiseks ja hoidmiseks iga päev,“ lisas Hando Sutter.

„Meil on ülihea meel, et Teliat hinnatakse nii kõrgelt Eesti konkurentsitihedal tööjõuturul,“ kommenteeris tulemust Telia Eesti personaliüksuse direktor Janika Kuusik, kes lisas, et varasemate aastatega võrreldes tegi Telia Eesti eelmisel aastal suure sammu edasi füüsilise töökeskkonna osas. „Meie uus tegevuspõhise kontseptsiooniga peamaja, kus töötab 800 inimest, toetab väga hästi paindliku töötamise võimalusi ja tugevdab sisemist koostöökultuuri. Tundub, et see uudne keskkond omab ka laiemat mõju – väga paljud teised ettevõtted ja organisatsioonid käivad jätkuvalt meie juures inspiratsiooni ammutamas. Samuti hakkasime eelmisest aastast senisest tõsisemalt panustama meid ümbritsevasse ühiskonda. Usun, et meie peamine sotsiaalne kampaania „Suurim julgus“, millega üheskoos oma töötajatega võitleme küberkiusamise vastu, on äratanud paljude tähelepanu. Võimalus panustada tööandja toel vabatahtlikku tegevusse lisab iga meie töötaja jaoks mõtet tema tegevusele,“ lisas Janika Kuusik.

Uuringust selgusid ka Eesti ihaldusväärseimate tööandjate omadused ehk retsept, kuidas olla Eesti tööturul kõrgelt hinnatud tööandja. Kõige tähtsamaks pidasid töövõtjad häid karjäärivõimalusi, millele järgnesid konkurentsivõimeline palgatase ja võimalus end teostada. Lisaks pidasid töövõtjad tähtsaks tööandja ausust ja head mainet tööturul ning rahvusvahelisi arenguvõimalusi.

Eesti parimate tööandjate esikümnesse valisid töövõtjad tänavu ka ettevõtted Swedbank AS, Transferwise Ltd Eesti filiaal, AS Tallink Grupp, AS LHV Pank, Playtech Estonia OÜ, ABB AS ja Pipedrive OÜ.

"TransferWise on viimaste aastate jooksul kasvanud tohutu kiirusega," märkis TransferWise personaliarhitekt Kairi Pauskar. Meie tiimis on üle üheksasaja tipptalendi enam kui 60st eri rahvusest, kes töötavad 9 kontoris üle kogu maailma. Ootame oma tiimi eelkõige ettevõtlikke inimesi, kes on valmis pingutama selle nimel, et muuta finantsmaailma õiglasemaks. Oleme teadlikult loonud keskkonna, kus tugeva sisemise motivatsiooniga inimesed saaksid olla edukad. Meie tiimidel on palju vabadust, et otsustada millele keskendumine loob klientidele kõige rohkem väärtust. Koos vabadusega kaasneb ka suur vastutus ning läbi sellise kogemuse ka kiire isiklik areng. Oleme väga rõõmsad, et ka uuringus osalevad inimesed hindasid meie puhul kõige kõrgemalt, et meie töötajad on innovaatilised ja ettevõtlikud, et meil on rahvusvahelised võimalused ning et viime ellu olulist missiooni," lisas uuringu tulemusi kommenteerides Kairi Pauskar.

Playtech Eesti personalidirektor Kristi Ansberg ütles uuringu tulemusi kommenteerides, et ettevõttes lähtutakse põhimõttest, et kõige parem reklaam on see, kui töötajad oma tööandjat hindavad ja sellest räägivad. „Seega püüame luua keskkonna, kus meie töötajad end hästi tunnevad – et oleks väljakutseid pakkuv ja arendav töö koos karjäärivõimalustega, professionaalsed kolleegid ning hästi toimivad meeskonnad, pakkuda hüvesid ja võimalusi, mis lähevad korda nii uuematele kui ka staažikamatele töötajatele, spordihuvilistele, lapsevanematele jne. Suurt tähelepanu pöörame ka juhtimiskvaliteedile, mis mõjutab väga palju töötajate motiveeritust. Arendame ja koolitame oma juhte, et neil oleksid võimalused ja vahendid oma meeskondi edukalt juhtida ning seeläbi positiivselt töötajate töörahulolu mõjutada,“ lisas Kristi Ansberg.

„Meie jaoks on oluline, et meie töötajatel on põnev töö, toetav meeskond ning nende väärtustega ühtiv ettevõte,“ kommenteeris uuringu tulemusi Pipedrive'i Talent Hunter Kristiine Kukk. „Üheks ihaldusväärseimaks tööandjaks olemine on meie jaoks oluline tunnustus, kuid kõige olulisem selle juures on see, et meie töötajad hindavad meid heaks tööandjaks,“ lisas Kristiine Kukk.

Lisaks jõudsid tänavu TOP 20 parima tööandja sekka ka Microsoft Estonia OÜ, Tartu Ülikool, Elisa Eesti AS, Nortal AS, AS Tallinna Lennujaam, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), Kalev AS, Kaubamaja AS, Cleveron AS ja AS SEB Pank.

Nortali personali ja brändingu eksperdi Katrin Koha sõnul joonistub uuringu tulemustest välja, et ettevõte on hinnatud ennekõike heade karjäärivõimaluste, juhtimisstiili, tasu ning töötajate innovaatilisuse ja ettevõtlikkuse poolest. “Peame oluliseks väärtuseks, et Nortal on piisavalt suur, et iga töötaja saab teha siin tõeliselt suuri asju – näiteks luua USA turule lahendusi, mida kasutab hiljem 100 miljonit inimest –, kuid piisavalt väike, et igaüks tunneb oma rolli ettevõttes, projektides ning tema häält võetakse kuulda. On hea meel, et seda ka turul teatakse ja hinnatakse,” lisas Koha.

„Meil on arvestatav soodustuste- ja toetustepakett, samuti korraldame töötajatele erinevaid üritusi. Näiteks käisime ettevõtte juubeli puhul kogu kollektiiviga alates juhtkonnast ja lõpetades tootmistöötajatega ühisel Rootsi kruiisil, kohe on meil algamas ettevõtte-sisene curlinguturniir jne,“ kirjeldas ettevõtte hea tulemuse tagamaid AS Kalevi personalidirektor Krista Laever. „Oluline on ka välja tuua, et me pöörame igapäevaselt suurt tähelepanu tööohutusele ja -tervishoiule ning tegeleme ka ennetusega: pakume töötajatele tasuta massaaži, kõigil on kasutada 3 osaliselt tasustatud tervisepäeva aastas, samuti soodustame töötajate sportimist. Ja veel midagi, mis eristab meid kindlasti teistest tööandjatest – kõik meie töötajad saavad ise ja koos oma perega degusteerida meie uudistoodangut, lisas Krista Laever.

Suurima hüppe tegid tänavu Pipedrive OÜ, kerkides seitsme koha võrra ja haarates edetabelis 10. positsiooni, ning Tartu Ülikool, kerkides samuti seitse kohta ja haarates edetabeli 12. positsiooni.

Uute tulijatena lisandusid 20 parima tööandja sekka AS Tallinna Lennujaam ja Cleveron AS.

"Cleveron AS on tulevikku loov arendusettevõte, millel ei ole konkurente ning leiame, et see võib olla ka suurim põhjus, miks iga töötaja oma tööd naudib – kes ei tahaks elada naabrist ees – tulevikus," kommenteeris tulemusi Cleveron AS personalijuht Katrin Koovit. "Lisaks väärtustab Cleveron oma töötajate kõrget panust, lastes kõigil töötajatel 6 nädalat aastas puhata, ning innustab töötajaid tervislikku eluviisi järgima toetades regulaarset toitumist, trennis käimist kui ka mittesuitsetamist," lisas Katrin Koovit.

Edetabeli TOP 20 oli järgmine:
Koht (Koht eelmisel aastal) Nimi/kaubamärk
1. (1.) Eesti Energia AS
2. (2.) Telia Eesti AS
3. (4.) Skype Technologies OÜ
4. (3.) Swedbank AS
5. (5.) Transferwise Ltd Eesti filiaal
6. (6.) AS Tallink Grupp
7. (9.) AS LHV Pank
8. (8.) Playtech Estonia OÜ
9. (7.) ABB AS
10. (17.) Pipedrive OÜ
11. (14.) Microsoft Estonia OÜ
12. (19.) Tartu Ülikool
13. (11.) Elisa Eesti AS
14. (12.) Nortal AS
15. (-.) AS Tallinna Lennujaam
16. (13.) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)
17. (18.) Kalev AS
18. (20.) Kaubamaja AS
19. (-.) Cleveron AS
20. (10.) AS SEB Pank

Edetabelist on välja langenud Riigikogu, keda töövõtjad pidasid möödunud aastal ihaldusväärsete tööandjate edetabelis 10. koha vääriliseks. Lisaks pole enam 20 ihaldusväärseima tööandja edetabelis ka AS Merko Ehitus, kes saavutas möödunud aastal 16. koha.

Eesti ihaldusväärseimate tööandjate tööpakkumised leiad siit »