2023-08-23 14:48:55

Palgatasemed populaarseimatel ametialadel

16.06.2016

36,2% töövõtjatest ei saa oma juhilt piisavalt tagasisidet tehtud töö kohta

Riigieksamitele registreerus tänavu üle 10 500 eksaminandi ning paljud neist peavad lähiajal langetama otsuse, mis suunas edasi liikuda. Kindlasti mõjutavad antud otsust mitmed tegurid ning üheks neist on ka keskmine palgatase soovitud ametialal. Seepärast toomegi välja Eesti populaarseimad ametialad vastavalt Statistikaameti rahvaloendusele ning nende palgatasemed vastavalt CV Keskuse palgapäringule 2014 aasta esimese nelja kuu lõikes.

„Tänavu on suurim nõudlus küll spetsialistide ja oskustööliste järele, kuid populaarsed ametialad oma sisult püsivad, vaatamata sellele, et ametinimetuste sõnastused kergelt muutuvad“, lisas CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt. „Lisaks peab andmeid lugedes meeles pidama, et palgatase sõltub ikkagi väga tugevalt ka konkreetsest ametikohast. Vastutus suurettevõtte juhi assistendil või juhiabil on kohati võrdväärne mõne keskmise suuruse ettevõte keskastmejuhi vastutusalaga. Lisaks arvestab palgapäring ka tööotsija palgasoove“. 



 

Ametikohad on reastatud keskmiste brutokuupalkade järgi ning statistika pärineb CV Keskuse palgapäringust. Palgapäring arvestab tööotsija oodatavat palka, reaalselt makstavat palka ning tööpakkumistes pakutavat palka. Andmed põhinevad 2268 tööandja palgapakkumisel ja tööotsija palgasoovil, mis on sisestatud perioodil jaanuar 2014 – aprill 2014.