2023-08-23 14:48:55

Positiivne mõtlemine – Sinu võti edu saavutamisel

16.06.2016

Positiivne mõtlemine on vaimne hoiak, mis võtab meie meeltesse vastu mõtteid, sõnu ja kujutlusvõime, mis on juhitud kasvule, laienemisele ja edule. See on vaimne hoiak, mis eeldab positiivseid tulemusi. Positiivne mõtlemine toob sisemist rahu, edu, parandada suhteid, toob parema tervis, õnne ja rahulolu. Samuti aitab argipäevatoimetustel liikuda sujuvamalt ja muudab Sinu elu helgemaks ja paljulubavamaks.

Näiteks negatiivsed mõtted, sõnad ja käitumine toovad kaasa negatiivsust, pahura meeleolu ja negatiivse käitumise. Kui Sinu meeled on negatiivselt mõtestatud, siis on selline tunne, nagu mürk voolaks Sinu kehasse, mis toob kaasa palju negatiivsust. Sammuke veel ja kõik see toob endaga kaasa ebaõnnestumised Sinu tegemistes, toimingutes, toob kaas frustratsiooni ja pettumustunde.

Mitte kõik inimesed ei usu positiivsesse mõtlemisse. Osad inimesed peavad seda tühjaks jutuks. Samas inimesed, kes usuvad sellese, ei oska tihtipeale seda efektiivselt ära kasutada, et saada häid tulemusi. Tegelikult kogub see teema ühe populaarsust juurde. Inimesed käivad erinevatel kursustel ja loevad üha rohkem raamatuid positiivse mõtlemise kohta.

Tihtipeale kuuleme inimesi ütlemas: „Mõtle positiivselt!“ Enamik inimesi ei võta neid sõnu tõsiselt, sest inimesed ei taju nende sõnade eest saadavat kasu. Kui paljusid Sina tead, kes peatuksid ja mõtleksid, mida need sõnad tegelikult tähendavad?

Positiivne mõtlemine, millest oleks ka reaalselt kasu, eeldab natuke enamat, kui lihtsalt mõne positiivse sõna kordamist või enesele ütlemist, et küll kõik laabub. See peab tulema seestpoolt ja olema valdav suhtumine. Ei piisa sellest, et mõtled positiivselt vaid mõne hetke ja siis lased taas hirmul ja usaldamatusel võimust saada. Selleks on ikka vaja mõningast pingutust ja vaja teha tööd sisemiselt. Positiivne mõtlemine on nakkav. Inimesed Sinu ümber korjavad üles Sinu vaimseid meeleolusid ning on vastavalt sellele mõjutatud. Mõtle õnnest, heast tervisest ja edust. Nii Sa paned teised inimesed endast huvituma ja neil tekib soov Sind aidata, sest nad tajuvad positiivse energia mõju.

Et muuta oma positiivset mõtlemist veelgi efektiivsemaks, peaksid arendama oma positiivset suhtumist ellu. Mõtle, et saavutad edu kõikides oma ettevõtmistes. Ja veendu, et kasutad kõiki võimalikke meetmeid, et edu saavutada.

Siin on mõningad nõuanded, kuidas arendada positiivset mõtlemist:

- Alati kasuta ainult positiivseid sõnu, nii mõtlemise kui rääkimise juures. Kasuta selliseid sõnu nagu, „Ma suudan“, „Ma olen võimeline“, „See on võimalik“, „See on lahendatav“.

- Ignoreeri seda, kui mõni inimene kritiseerib Sind sellepärast, et Sa oled hakanud mõtlema teistmoodi, positiivselt nimelt.

- Lase oma teadvusesse ainult õnne, tugevuse ja edu tunne.

- Püüa vältida negatiivseid mõtteid. Keeldu negatiivsete mõtete mõtlemisest ja asenda need edasiviivate ja positiivsete mõtetetga.

- Oma kõnes kasuta sõnu, mis tekitavad tundeid ja mentaalset jõudu, rõõmu ja edu.

- Enne mingit plaani või tegevuskava, kujuta ette selle õnnestumist. Kui Sa kasutad selle kujutlemisel konsentratsiooni ja usku, siis Sa ise ka üllatud tulemuste üle.

- Loe iga päev vähemalt lehekülg ühest inspireerivast raamatust.

- Vaata filme, mis tekitavad Sinus rõõmu ja positiivseid tundeid.

- Seosta ennast inimestega, kes mõtlevad positiivselt.

- Alati istu ja kõnni selg sirgus. See tugevndab Sinu enesekindlust ja sisemist tugevust.

- Liigu, uju või jaluta – ole aktiivne. See soodustab positiivset suhtumist.

- Naerata natuke rohkem, sest see aitab Sul mõelda positiivsemalt.

Ole positiivselt mõtestatud ja oota ainult häid tulemusi ja situatsioone, isegi kui asjaolud hetkel ei ole just sellised, nagu Sa lootsid. Ajaga Sinu vaimne suhtumine hakkab mõjutama Sinu elu ja muudab seda täielikult. Täida oma meeled valguse, lootuse ja tugevate tunnetega ja peagi märkad, kuidas Sinu elu kajastab neid omadusi.

Siin on Sulle test “Kas Sa mõtled positiivselt?”