2023-08-23 14:48:55

Tööpakkumise koostamise põhitõed

16.06.2016

Tööpakkumise koostamise aluseks on tööanalüüs. Personaliotsing õnnestub kui teate, missugust inimest ja millisele ametikohale te vajate. Ärge võtke kuulutuse koostamise aluseks vanu kuulutusi. Nõuded kandidaadile ning töö iseloom võivad olla muutunud. Mõtle põhjalikult läbi kuulutuse sõnum. Oskuslikult koostatud töökuulutus reklaamib Teie ettevõtet ja ahvatleb kandideerima.

Tööülesannete kirjeldus peab olema selge ja kooskõlas ametinimetusega. Tööülesanded kirjeldage gruppide kaupa selgelt ja loogiliselt. Vältige üleliigset informatsiooni, rõhutage vaid olulisi tööülesandeid. Kui otsite inimest, kes tegeleks müügi, turunduse ja logistikaga, ei tohi ametinimetuseks olla müügijuht. See jätab kandideerijale mulje, et otsite töötajat, kes teeks ära kolme inimese töö.

Kandidaadile esitatavad nõudmised - Vältida ebaolulist informatsiooni. Esitatavad nõudmised ametikohale peavad tulenema ettevõtte eesmärkidest. Mida rohkem nõudmisi kuulutusse panete, seda rohkem potentsiaalseid kandidaate kaotate. Kuulutus peaks rääkima pigem väljkutsetest ja võimalustest, mitte loetlema vaid kandidaadile esitatavaid nõudeid. Iga nõudmist peate Te suutma põhjendada. Kas kõrghariduse nõue on antud tööks hädavajalik? Võimalik, et kaotate mitmeid erihariduseta, kuid professionaalseid kandidaate. Teatud juhtudel kompenseerib töökogemus hariduse puudumise.

Ettevõte pakub – Levitage sõnumit, et Teie ettevõte on suurepärane koht kus töötada. Kirjeldage julgelt pakutava ameti ahvatlevaid külgi ja väljavaateid. Näidake, et soodustate töötajate isiklikku ja tööalast arengut. Tooge välja nii rahalised kui mitterahalised motivaatorid. Mõelge, mis on töövahendid, mis soodustused. Mobiiltelefoni kompensatsioon ei ole müügimehele boonus, vaid töövahend. Kui pakute konkurentsivõimelist palka, nimetage ka summad. Kuulutused, milles töötasu ei nimetata, saavad vähem vastuseid kui need, milles palganumber kirjas. Lisada võite:” Sobiva kandidaadi puhul vastab palga ja soodustuste tase kogemustele”. Ebasoovitavad väljendid –
Ära kasuta: kandidaat peab vastama järgmistele nõuetele, edukas kandidaat on.
Kasuta: Sobiv kandidaat on, kandideerima ootame.

Vormistus - Laused peavad olema lühikesed, lihtsad ja keeleliselt korrektsed. Rääkige kandidaadiga otse, sina vormis. Kõige esimestena haarab kandideerija silm kahte blokki – tööülesanded ning ettevõte pakub. Pöörake nendele osadele eriti suurt tähelepanu. Olge originaalne! Teie kuulutus peab eristuma paljude teiste hulgast. Ärge kartke sõbralikku huumorit ja ebatraditsioonilist lähenemist. Kuulutus on Teie ettevõtte visiitkaart. Üldmuljes peab olema midagi, mis mõjuks kui „Kirss tordi peal !”


CV Keskus