2023-08-23 14:48:55

Kuidas saada töötajate magnetiks?

16.06.2016

Kuidas saada töötajate magnetiks?

Võidujooksus heade töötajate pärast saavutavad paremad tulemused need tööandjad, kes kõiki värbamiskanaleid efektiivselt kasutada oskavad ning suudavad olla piisavalt atraktiivsed potentsiaalsete töötajate ligimeelitamiseks. Kui tööotsijatel on võimalus valida mitme sobiva tööpakkumise vahel, siis mis saab otsustavaks?
Tööandja maine ei ole kindlasti turunduslik trikitamine, vaid igapäevane töö oma olemasolevate töötajatega, kes on peamised organisatsiooni väärtuste edasikandjad. Kui oma töötajad organisatsiooni fännivad, siis kandub see edasi ka klientidele ja partneritele. Just tuttava soovitus võib saada oluliseks argumendiks töökoha kasuks otsustamisel.
Kuidas leidsite oma praeguse töökoha
Töötaja suhtumist oma tööandjasse mõjutavad väga mitmed töötajate heaoluga seotud välised motivaatorid, nagu palk, soodustused, töötingimused ja muud hüved. Kindlasti on oluline otsese juhi roll, aga veelgi määravam, kuivõrd töötaja oma igapäevast tööd naudib.
Kas Eesti organisatsioonides on loodud piisavalt võimalusi töötajate sisemise motivatsiooni tekkeks ning millised on töötajate enda hinnangud oma motiveeritusele? Maikuus Palgainfo Agentuuri ja partnerite poolt läbiviidavas tööturuküsitluses vaadatakse lähemalt, millised on tööandja mainega seotud tegurid, mis sobivaid töötajaid ligi tõmbavad või eemale peletavad ning mille järgi töötajad töökohti valivad.