2023-08-23 14:48:55

Eestlast motiveerib raha

16.06.2016

CV Keskuse tööportaali uuringust selgus, et üle poole vastanutest lahkuksid oma praeguselt töökohalt, kui nad võidaksid loteriiga 1 miljon eurot.

Krooniajal oli Eestis üle 110 lotomiljonäri, kuid miljoni euro suurust võitu pole veel kellelgi õnnestunud vormistada. Kui võiduvõimalused oleksid suuremad, siis võiks lotovõitu pidada Eesti ettevõtjatele suureks riskiks, sest 67% töötajatest kaaluksid tõsiselt töölt lahkumist.

Nimelt viis CV Keskus läbi uuringu, et välja selgitada, kui paljud vastanutest loobuksid koheselt oma praegusest töökohast, kui saaksid teada, et rahaliselt on nende tulevik kindlustatud. Selgus, et 53% vastanutest lahkuksid oma tänaselt tööpostilt kindlasti ning 14% vastas, et arvatavasti loobuksid ka nemad praegusest tööst.

Mõned kuud tagasi viidi ka Ameerika Ühendriikides läbi sarnane uuring. Koguni 68% ameeriklastest olid kindlad, et jätkaksid oma praegusel tööpostil isegi siis, kui nad võidaksid 10 miljonit dollarit. Lisaks leidis 44% ameeriklastest, et nad jätkaksid täpselt samal tööpostil ning 23% vastanutest vahetaksid tööd. (Gallup 2013) Eestlastest jätkaksid kindlameelselt oma praegust tööd kõigest 15% ning 18% vastanutest leidis, et arvatavasti jätkaksid ka nemad.

See, et Eestis kaaluks 67% vastanutest suure lotovõidu korral oma tööst loobumist tähendab, et enamik eestimaalasi teeb tööd, mida nad tegelikult ei armasta. Siinkohal tuleb tunnustada Eesti juhte, kuna peab olema tipptasemel motiveerimisspetsialist, et selliseid töötajaid tööl hoida ja nendega häid tulemusi saavutada.

CV Keskuse uuringus osales kokku 1916 inimest.