2023-08-23 14:48:55

9 nõuannet, kuidas hoida oma tööotsingud saladuses

16.06.2016

Kuidas hoida oma tööotsingud saladuses?

Päevast päeva valel ametikohal töötamine on väga väsitav ja uue töökoha otsingud võivad üpriski ahvatlevana tunduda. Paremaid karjäärivõimalusi hakataksegi tavaliselt otsima siis, kui praegune töö ei täida enam kõiki ootusi. Arved vajavad aga tasumist ja paljud meist ei saa endale lubada pausi kahe ametikoha vahel. Kuidas muutuda tööturul aktiivsemaks ja olla oma valdkonnas toimuvaga kursis ilma, et peaksid olemasolevast tööst loobuma?
» Hoia oma plaanid endale
Sa võid töökaaslasi 100% usaldada, kuid kui Sinu ülemus ründavalt ja otsekoheselt nende poole pöördub, ei pruugi nad tõe varjamiseks valmis olla. Hoia tööotsingud parem endale ja jälgi, et Sinu otsingud kontoris silma ei torkaks. Kui käid tööl tavaliselt teksades, siis võib ametlikus riietuses kolleegide ette ilmumine tekitada mõningaid kahtlusi.


» Vii otsingud kontorilauast kaugemale
Oled tegemas lõunapausi? Aeg-ajalt tasub ka kontorist väljas käia. Kuigi tööotsingud kontoris on üsna tavapärased, peab arvestama sellega kaasnevaid riske. Tööandja nina all uut töökohta otsides võib see väga valusa vastulöögi anda. Tööpakkumiste sirvimine ja neile kandideerimine pigem ei peaks toimuma kontoriseinte vahel, kuna saad sellega edukalt hakkama ka mõnes muus keskkonnas olles ja nutitelefoni abi kasutades.


» Kontrolli oma jälgi
Kui oled CV Keskuses loonud endale otsiagendi, mis saadab valdkonna tööpakkumised Sulle igapäevaselt või iganädalaselt e-postile, siis jälgi, et tegemist ei oleks postkastiga, mida ka tööalaselt külastad.
Otsiagendi saad seadistada või tänaseid seadistusi muuta siin »


» Planeeri targalt
Tööintervjuul osalemiseks ei pea Sa iga kord võtma haiguslehte – nii tekivad peagi kahtlused ka Sinu ülemusel. Planeeri tööintervjuud ühele päevale või hoopiski puhkusel viibimise ajale – nii saad ka märksa põhjalikumalt end ette valmistada.


» Kasuta konfidentsiaalset CV-d
CV üleslaadimisel saad CV Keskuses valida ka CV staatuse. Nii saad näiteks blokeerida oma CV tänase tööandja eest või muuta CV hoopiski konfidentsiaalseks/passiivseks.
CV staatuse kontrollimiseks logi sisse oma kontole ja heida pilk CV järel olevale „CV olek“ väljale siit »


» Palu oma kaaskirjas konfidentsiaalsust
Kuna töötajate „üleostmine“ ei ole Eesti tööturul enam midagi uut, on tööandjad hästi kursis, et parimad talendid on pakkumistele avatud, kuid soovivad oma otsinguid saladuses hoida. Vihja oma soovist viisakalt ka kaaskirjas ja anna potentsiaalsele tööandjale teada, et kuigi oled avatud uutele pakkumistele, ei soovi Sa liigseid konflikte tänase tööandjaga.


» Ära muutu hajameelseks!
Kui prindid oma uuendatud CV välja, siis ära unusta seda kogemata kontori printerisse :)


» Ära asu sildu põletama
Isegi kui Sinu tööintervjuu läks suurepäraselt ja võimalus uus amet haarata on kindel, tasub selle tähistamist pisut oodata. Eesti tööturg on uskumatult väike ja kunagi ei tea, millal Sinu tänane tööandja osutub kasulikuks uue töökoha saamisel.


» Jäta sotsiaalmeedia mängust välja
Sotsiaalvõrgustikud ei ole koht, kus näidata oma rahulolematust tänase tööandja suhtes. Ära muuda oma tööelu keerukamaks ja ära raskenda oma võimalusi haarata parem töökoht.

Kui parema töökoha otsingu reeglid on selged, heida pilk Sinu valdkonna pakkumistele siit »