2023-08-23 14:48:55

12 reeglit, kuidas uues ametis vastu pidada

16.06.2016

12 reeglit, kuidas uues ametis vastu pidada

Uued väljakutsed viivad Sind tavapärasest rutiinist ja mugavustsoonist välja ning võivad esmapilgul ehmatavana tunduda. Esimesed 90 päeva uues ametis on aga määravad ning enne kui asud end kiirelt tõestama, pea meeles mõned lihtsad reeglid.
Start
Eesmärgid paika. Pigista oma ülemuselt välja info, mis eesmärke Sind palgati püüdma, et teaksid kindlalt, kuhu oma jõud suunata.
Kuidas ettevõte toimib?
Parim võimalus välja selgitada, mis ettevõttes tegelikult toimub, on lõunatada koos oma uute kolleegidega.
Hoia eemale!
Igas ettevõttes leidub mõni kuulujuttude levitaja. Tuvasta nad, et teaksid ohutut pikivahet hoida.
Tagasi tulevikku
Uutele töötajatele meeldib kirjeldada, kuidas nad varem üht või teist väljakutset lahendasid. Kedagi ei huvita. Unusta minevik ning panusta tänaste väljakutsete ületamisele.
Poe õigetele inimestele
Ei, mitte ülemusele, kes arvab koheselt, et on langetanud vale otsuse. Õiged inimesed on igapäevatöö korraldajad: sekretärid, assistendid, juhtkonna assistendid, büroojuhid, kelle arvamus läheb tegelikult teistele korda.
Kuula
Kuula rohkem, räägi vähem. Ole tähelepanelik ning kuula oma kolleege, kliente, partnereid. Inimestega läbisaamine on pisikeses Eestis määrav.
Ära ütle “Ei“
Ära keeldu ülesannetest, mis võivad Sulle midagi uut õpetada. Proovi ja katseta, et saaksid arendada endas uusi oskusi.
Hilinemine
Esimesed 90 päev on hilinemine keelatud. Seda märgatakse.
Ületa ootusi!
Sul on 40 tundi nädalas, et hakkama saada oma põhiülesannetega. Sealt edasi algab ootuste ületamine, mis tagab Sulle koha karjääriredelil.
Tunne piire
Võta töö koju kaasa? Eestlasel on ikka olnud kombeks raskusi ületada veel tugevamalt töötades. Ära unusta, et aeg-ajalt tuleb aga aur välja lasta ning teha ruumi uutele ideedele.
Püüdmatud eesmärgid
Esimesed 90 päeva on kõigest aluseks Sinu karjäärile. Ära unista, et Sa suudad esimeste kuudega ettevõttes revolutsiooni teha. Edu saadab vaid neid, kes on valmis selle nimel töötama.
Kuidas edasi?
Pane eesmärgid paika.