2023-08-23 14:48:55

6 nippi, kuidas leida suveks tööd

15.05.2017

6 nippi, kuidas leida suveks tööd

Soovid leida suveks tööd, kuid ei tea, millest alustada? Jagame Sinuga kasulikke nõuandeid, et leiaksid endale sobiva töökoha ja saaksid juba õige pea endale taskuraha teenima hakata.
Initsiatiiv tulgu Sinu poolt
Saatsid kuu aega tagasi oma CV, kirjutasid motivatsioonikirjagi juurde, kuid vastust pole? Võib juhtuda, et tööandja hakkab tegelema kõikide laekunud sooviavaldustega alles pärast töökuulutuse aegumist või on Sinu e-kiri maandunud õnnetul kombel rämpsposti ja jäänud tööandjal täiesti märkamata. Võib juhtuda, et Sind ei valitud välja ja ka tagasisidet on unustatud Sulle anda. Kuigi põhjuseid võib olla mitmeid, selge on see, et vastust Sa ju tahad saada. Juba ammu. Tekkinud olukorrale pole lihtsamat lahendust, kui mobiilis tööandja kontaktnumbri valimine ja tagasiside küsimine. Olgu vastus „jah“ või „ei“, vähemalt tead, kuidas edasi tegutseda.
Tee eeltööd enne kandideerima asumist
Tee endale selgeks, millistes valdkondades võiks lühiajalist/ suvetööd üldse leiduda. On selge, et paariks-kolmeks kuuks ei võeta Sind tööle näiteks kliendihalduriks. Miks? Sest konkreetne töö eeldab kliendibaasi loomist ja/ või haldamist. Samas näiteks klienditeenindus, laotööd, tooteesitluste läbiviimised ja suveüritustel korraldusmeeskondades olemised on sellise iseloomuga tööd, mis võiksid just Sinu kriteeriumitega sobida. Miks mitte teenida taskuraha suvistel kontsertidel piletite müümisega või väga paindliku graafikuga tooteesitlusi tehes?
Kandideeri mitmele ametikohale
Leidsid töökuulutuse, mis sobib Sulle nii töö sisu, asukoha kui ka pakutava palga poolest, saatsid oma CV ära ja jäid ootele, olles veendunud, et just Sina selle töö ka saad?
Soovitame Sul valida välja mitu erinevat ametikohta, kus näeksid end sel suvel töötamas, kuna seeläbi suurendad oma tõenäosust haarata suveks hea töökoht. Suvi on kohe kohal ja Sul pole aega oodata, et ehk lõpuks see Üks ja Ainus tööandja, mis Sulle silma jäi, ka vastab ja justnimelt Sind välja valib.
Ole aktiivne
Üks võimalus leida tööd on sõprade või tuttavate kaudu – uuri Sinagi enda perekonnalt või sõpradelt, kas oskaksid nad Sulle ehk kedagi soovitada, kelle poole suvetöösooviga pöörduda. Samuti ei tasu alahinnata sotsiaalmeediat – miks mitte postitada oma suvetöö leidmise soov Facebooki seinale? Sel viisil jõuad ka nende sõprade ja tuttavateni, kelle käest Sa muidu poleks võib-olla taibanudki nõu küsida.
Korrasta oma CV
Vaata üle oma CV – kas oled kirja pannud õiged kontaktandmed? Sageli ei saa tööandjad kandidaate kätte sel lihtsal põhjusel, et CV-sse sisestatud number ei ole kasutusel ja kui sobivaid kandidaate on väga palju, võidki Sa just sel põhjusel konkursist välja jääda. Kui tunned, et Sinu kirjakeel ei ole kõige parem, siis lase oma CV mõnel hea keeletajuga sõbral või pereliikmel üle vaadata – korrektne ja vigadeta CV on Sinu visiitkaardiks, ära seda unusta!
Otsi erinevatest kanalitest
Tähelepanu tasub pöörata ka näiteks kodukohas asuvatele stendidele – vahel lisavad inimesed just lühiajalise iseloomuga tööpakkumisi avalikele stendidele. Tasub ju proovida? Samuti võid sattuda just Sind kõnetavale tööpakkumisele, kui sirvid näiteks ajalehti. 
Soovime Sulle palju edu suvetöö otsingutel!