2023-08-23 14:48:55

Kuidas kirjutada endast?

16.06.2016

Iseloomustav osa CV-s on üks raskemaid ja enim eksitavamaid kohti. Antud lõiguga pead suutma veenda oma tulevast tööandjat selles, kui osav, andekas ja talendikas Sa oled ning tekitama endale võimaluse pääseda tööintervjuule.
Eestlasel ei ole aga kombeks avalikult ennast kiita ja seepärast on meil ka keeruline kirjutada endast head iseloomustust. Kuidas siis kirjutada reklaamrubriiki oma karjäärist?

Ära üle pinguta
Iseloomustav osa ei pea olema essee Sinu eluloost. 3-4 lauset, kuidas Sinu karjäär on Sind arendanud ja millised on Sinu suurimad saavutused, on täiesti piisav. Lisaks anna tööandjale teada, mis on Sinu peamised eesmärgid seoses uue ametikohaga.

Lähtu töökohast
Sind iseloomustav osa peab olema kirjutatud 100% lähtuvalt ametikohast, mida hetkel püüdmas oled. Ainult nii on Sul võimalus tulevast tööandjat veenda oma oskustes. Ta ei loe Sinu CV-d seepärast, et leida huvitavat lugemist. Ta tahab teada, kuidas just Sina võiksid ettevõttele kasulik olla.

Näited
Mis saaks veel paremini töötada, kui faktid, mis suudavad näidata, et just Sina sobid soovitud ametipositsioonile. Kui oled oma karjääriteel juba kokku puutunud sarnaste probleemidega nagu soovitud ametikoht nõuab, siis just sellest peaksidki kirjutama. Kes siis ei tahaks palgata inimest, kes oskab lahendada probleeme ja ületada takistusi, mis ettevõttes igapäevaselt ette tulevad.

Ole optimistlik
Ideaalne CV on üles ehitatud optimistlikus võtmes. Ära kasuta negatiivseid märksõnu, kuna negatiivne emotsioon lihtsalt ei müü.

Seda, kas suudad koostada müüva CV, proovi siit