2023-08-23 14:48:55

Iga teine töötaja on märganud või kogenud kontoriromantikat!

14.02.2017

Iga teine töötaja on märganud või kogenud kontoriromantikat!

Värskes küsitluses, kus osales üle 3000 Eesti töötaja erinevatest töövaldkondadest, tunnistas iga teine vastaja, et on kontoris kolleegide vahel romantikat märganud või koguni ise kogenud.
Rahvusvahelised uuringud on juba varem näidanud, et enam kui pooled töötajad on töökohal mingit sorti romantilist suhet kogenud. Väidetavalt on koguni kolmandik töötajaist leidnud just töökohalt ka oma abikaasa.
Möödunud aastal lõunanaabrite poolt läbi viidud uuringus selgus, et ka koguni 38 protsendil lätlastel on kontoriromantika kogemus olemas. Värskest CV Keskus.ee küsitlusest selgus, et Eestis on kontoriromantikat ise kogenud 16,6% vastajatest ja kolleegide vahel märganud 28,4%.
Uuringust selgus, et enim astuvad töökohal suhtesse koolituse ja personalitöö (28%), turunduse ja reklaami (25%), mehaanika (21%), toitlustus- (21%) ja müügivaldkonna töötajad (20%).
Uuring tõi välja sellegi, et mehed on naistest altimad töökohal suhtesse astumisel – nimelt oli romantilist suhet tööl kogenud 20,6% meestest ja 13,3% naistest. Küll aga märkavad just naised paremini suhet kolleegide vahel (31,5% naistest ja 24,2% meestest).
Varasemad uuringud on näidanud, et iga teine kaasmaalane on teinud ületunde – see aga tähendab, et me veedame väga suure osa oma ärkveloleku ajast just töökaaslaste seltsis, seega ei saagi romantikute suur osakaal olla üllatav – tööle võtame ikkagi kaasa oma parimad omadused. Kuna tööjõupuuduse süvenemine avaldab mõju ka tänaste töötajate töökoormusele, võib see tähendada ka kasvavaid kirglikke ületunde.