2023-08-23 14:48:55

Vabatahtlikud

CVKeskus.ee klient

Töö kirjeldus

Kuidas te saate kinnipeetavaid isikuid aidata? Kui teil on tahtmist oma oskusi erinevatest valdkondadest (keeleõpe, arvutiõpe, kultuur, kunst, käsitöö, joonistamine, sport, muusika jne) rakendada ja teistega jagada, siis vabatahtliku töö on teie jaoks. Kui te olete üliõpilane, kellel on soov huvitavat praktikat läbida või tavaline inimene, kes tahab ühiskonnale kasulik olla – vabatahtliku töö on teie jaoks. Vabatahtlike kaasamise eesmärgiks on see, et võimalikult paljud inimesed väljaspool vanglasüsteemi võtaksid osa ja toetaksid kinnipeetavate sotsiaalsete sidemete säilimist ühiskonnaga. Sel moel soovitakse vähendada korduvkuritegevust. Vabatahtlik on inimene, kes oma vabast ajast ja tasu saamata külastab vanglas kinni peetavat isikut ning toetab teda vanglas viibimise ajal. Vabatahtliku töö vormid vanglas on individuaaltöö ja rühmatöö. Individuaaltöö all mõeldaks vabatahtliku ja kinni peetava korrapäraseid kohtumisi. Rühmatööna nähakse ette: valitud teemale keskenduv vestlusring; loeng või koolitus; muu ühistegevus, kuhu võib kaasata ka vanglateenistujaid või muid isikuid. Rühmatööks võib selle laadist sõltuvalt ette näha kindla aja ja töös osalejate arvu. Rühmatööd võib teha ka korrapäraselt kogunevas avatud rühmas, mille tegevuses võivad soovi ja võimaluse korral osaleda kõik vanglas kinni peetavad isikud.

Ootused kandidaadile

• on vähemalt 18 aastat vana • eesti ja vene keele oskus • on vähemalt keskharidusega (vangla võib jätta selle nõude arvestamata) • ei ole kriminaalkorras karistatud (vangla võib jätta selle nõude arvestamata)
Inimene, kes soovib saada vanglas tegutsevaks vabatahtlikuks, peab: • teatama oma soovist tegutseda vangla sotsiaalosakonnale • esitama avalduse, passi koopia ja haridust tõendava dokumendi • läbima vangla poolt läbiviidava väljaõppe, milles käsitletakse vangla sisekorda ning vabatahtliku õigusi ja kohustusi

Ettevõte pakub

Vabatahtliku kandidaadi poolt esitatud dokumentide ja vangla esindajaga läbi viidud vestluse põhjal otsustab vangla, kas vabatahtlikukanditaat on sobilik vanglas vabatahtlikuna töötama. Võtke meiega ühendust, räägime teie ja meie ideedest.